Riiklikud maksud

Kilomeetripõhise teekasutustasu teave alates 01.01.2025

Taani on praegu osaline Eurovignette'i koostööst, kuhu kuuluvad ka Holland, Luksemburg ja Rootsi.Taani kavatseb Eurovignette'i süsteemist lahkuda 1. jaanuaril 2025 ja võtta kasutusele elektroonilise vahemaapõhise teemaksu. Täiendavad muudatused on järgmised:

Kogumäär sõltub sõiduki kaalukategooriast ja varieerub vastavalt selle CO2-tasemele. Teemaksumäärad on madalate heitkogustega tsoonides (LEZ) kõrgemad.

Kuni 1. jaanuarini 2027 peavad teekasutustasu maksma ainult üle 12 t sõidukid. Seejärel hakkavad teekasutustasu maksma kõik raskeveokid alates 3,5 tonnist.

• Teemaks hakkab kehtima kõikidel Taani avalikel teedel alates 1. jaanuarist 2028. Enne seda kuupäeva kehtis teekasutustasu vaid riigi- ja munitsipaalteede võrgus olevatel teedel.

Lisateavet leiate sellelt lingilt Road pricing site (vejafgifter.dk) ja allolevast materjalist:

• Lühivideo Kilometer-based toll for trucks on primary roads in Denmark on Vimeo

• Juhend “Valmistuge Taani teemaksuks alates 1. jaanuarist 2025” get-ready-for-danish-road-toll-from-1-january-2025.pdf (vejafgifter.dk)

• Juhend “Kuidas osta ja muuta KmToll piletit” how-to-buy-and-modify-a-kmtoll-ticket.pdf (vejafgifter.dk)

Praegu kehtivad hinnad võivad muutuda, sest praegu toimuvad kokkuleppeprotsessid tariifide alandamiseks. Hindades loodetakse kokku leppida sügisel.

05.08.2024

Allikas ITD, Sund & Bælt

Taani on osa Eurovignette'i koostööst Hollandi, Luksemburgi, Rootsi ja Taani vahel. See tähendab, et ühes neist riikidest kehtiv eurovinjet kehtib ka teistes riikides.

Tasud 2024.aastal leitavad siin: Eurovignette - Tariffs in Euro (eurovignettes.eu)

Müügikohad: Points of sale - AGES. The easy way to pay.

Allikas: IRU

Uuendatud detsember 2023